Over RoemeniŽ

RoemeniŽ ligt in Zuid-Oost Europa, in het Noordelijk deel van de Balkan. Buurlanden zijn OekraÔne, Bulgarije, ServiŽ-Montenegro, MoldaviŽ en Hongarije. Vanaf 1 januari 2007 wordt RoemeniŽ dus letterlijk de Balkanpoort tot de Europese Unie. Alleen al daarom is dit land van groot strategisch belang.

De Zwarte Zee en de Donau vormen natuurlijke grenzen; de totale oppervlakte van RoemeniŽ bedraagt ruim 238.000 km≤, wat dit land het 12de grootste van Europa maakt. Met zijn 22 miljoen inwoners bereikt het land een bevolkingsdichtheid van amper 95 inwoners per km≤.

RoemeniŽ telt 41 provincies en 265 steden, en kent vele internationale luchthavens: Bucharest-Otopeni, Bucharest-Baneasa, Constanta, Timisoara, Bacau, Baia Mare, Caransebes, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Satu Mare, T‚rgu Mures, Tulcea, Suceava, Arad, Sibiu. Een snelle bereikbaarheid is dus gegarandeerd.

De bevolking is voor ca. 87% orthodox en het politieke regime is een republiek. De huidige president is Traian Basescu.

De lokale tijd in RoemeniŽ is ťťn uur later dan Brussel. Het land prefix is 0040. Lokale GSM-operatoren zijn ondermeer Connex en Orange. Breedband internet is in de steden overal beschikbaar.

 
 

© 2005-2014 Rominvest, All Rights Reserved