Waarom RoemeniŽ ?

Waarom business ontwikkelen in RoemeniŽ? Eerst en vooral speelt de locatie een belangrijke rol: een grote markt, gelegen in de strategisch belangrijke Balkan en op het kruispunt van een aantal belangrijke transportwegen.

Verder beschikt RoemeniŽ over belangrijke resources: hooggetrainde mankracht (engineering, technologie en IT), natuurlijke rijkdommen (landbouwgrond, olie, gas) en een enorm toeristisch potentieel.

Ook op politiek vlak is RoemeniŽ een belangrijk rustpunt in een politiek erg belangrijke regio: RoemeniŽ is volwaardig NATO-lid, lid van de UNO, WTO-lid, lid van de EU, en onderhoudt bilaterale diplomatieke betrekkingen met meer dan 170 UNO-lidstaten.

Op economisch vlak kent het land een gestage groei, met nagenoeg onbestaande inflatie en overheidssteun voor KMO's en buitenlandse investeerders. Mobiele telecommunicatie en petrochemie scheren er hoge toppen, en internationale bankinstellingen hebben er een vaste plaats gevonden sinds vele jaren.

Ook wat infrastructuur betreft, staat RoemeniŽ aan de top: snelwegen ontwikkelen zich in razendsnel tempo en het transport per zee en via de rivieren biedt tal van mogelijkheden.

Tenslotte biedt RoemeniŽ ook belangrijke legale voordelen. De fiscale politiek, met een flat tax van 16% trekt daarom veel buitenlandse business aan.

 
 

© 2005-2014 Rominvest, All Rights Reserved